22.-27.avgust 2019.
22.-27.avgust 2019.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Aktuelno

03.11.2016.

NAGRADA „SIMA CUCIĆ“ ZA ŽIVOTNO DELO LJUBIVOJU RŠUMOVIĆU

cool ImageBanatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa 5. novembra organizuje književnu manifestaciju „U čast Sime Cucića“ koja je deo projekta kojim je opština Novi Bečej dobila titulu „Grad u fokusu“.
U okviru programa, po 9. put će biti dodeljene nagrade i plakete sa imenom Sime Cucića, rodonačelnika srpske književne kritike književnosti za decu. Ovogodišnja nagrada za životno delo biće dodeljena poznatom piscu za decu, Ljubivoju Ršumoviću.

Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra, kaže da je manifestacija od početka svog postojanja „prošla“ zanimljiv put: „Manifestacija se održavala na različitim mestima, od Novog Miloševa, preko Zrenjanina, Kikinde, do Beograda i Udruženja književnika Srbije. Ove godine ona će se održati u novim prostorijama Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu, u subotu 5. novembra, sa početkom u 12 časova. Dodelićemo dve nagrade, od kojih je jedna za književnu kritiku književnosti za decu i teoriju književnosti za decu, a druga za životno delo. Žiri na čelu sa Tihomirom Petrovićem, Predragom Jaševićem i mojom malenkošću, odlučio je da prvu nagradu na ovogodišnjem konkursu ponese knjiga „Neprekidno detinjstvo“ Valentine Hamović, a da nagradu za životno delo dobije Ljubivoje Ršumović. Što se tiče plaketa koje dodeljuje BKC, one su više podsticaj stavaralštva književnosti za decu, tako da je prvu plaketu dobila knjiga Đorđa Pisareva „Pozna večera za gospođu Fibi“, a drugu knjiga Gordane Vlajić „Zaistinska srpska bajka“. Ove godine ćemo dodeliti i posthumno nagradu Mladenu Dražetinu, za njegov ukupan doprinos afirmaciji književnosti za decu.“

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.