25.-27.avgust 2017.
25.-27.avgust 2017.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   

Izdvajamo  


   

Foto nedelje  

Sample image
   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   

Kursna lista  

   
   

Aktuelno

13.03.2017.

ODBORNICI SO NOVI BEČEJ USVOJILI NIZ ODLUKA PREMA NALOGU DRŽAVNOG REVIZORA

cool Image

 

Odbornici Skupštine opštine Novi Bečej u petak 10. marta na 8. sednici održanoj u zgradi Radničkog univerziteta usvojili su niz odluka koje predstavljaju nalog državnog revizora, a tiču se svega onog što prethodnih godina nije bilo u skladu sa zakonom i što se mora upotobiti.

 

„Ovom sednicom praktično smo završili sve odluke koje se tiču Skupštine opštine i funkcionisanja opštine Novi Bečej i stavili ih u zakonske okvire, nešto sami, a nešto po nalogu revizora koji je u prethodnom periodu vršio kontrolu rada Opštinske uprave. Imamo izmene čak i odluka koje su iz 2009. godine, neke su iz 2014. godine i mislim da je to zaista sad stavljeno u zakonske okvire, kako i treba da bude“, rekao je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

U skladu sa nalogom državnog revizora, odlukom Skupštine opštine Novi Bečej smanjene su i plate svim opštinskim fukcionerima za 20%, jer dosadašnje plate nisu bile u skladu sa zakonom. U pitanju je odluka čije je usvajanje podržala i opozicija, uz komentar da su plate opštinskih fukcionera i sa povećanjem bile niže nego što je to slučaj u opštinama u okruženju. „Plate funkcionera nisu ni do sada bile prevelike, kretale su se između sedamdeset i osamdeset hiljada dinara, a sada će se vratiti na nivo između pedeset i šezdeset i pet hiljada dinara. To je u skladu sa zakonom i tako je opština i postupila“, rekao je Maksimović.

Predsednik opštine Novi Bečej osvrnuo se i na odluku Skupštine opštine Novi Bečej koja se tiče ostvarivanja prava na finansijsku pomoć za treći i ili neki naredni pokušaj vantelesne oplodnje: „Na 8. sednici Skupštine opštine Novi Bečej potvrđena je odluka koja je usvojena i na 28. sednici Opštinskog veća da se pomogne svim mladim parovima do četrdeset, čak i do četrdeset i pet godina, čini mi se, ukoliko su iskoristili sve mogućnosti koje imaju, pa i one koje daje Republika Srbija. Opština ipak ima drugačiji i mekši pravilnik, i zato ćemo se truditi da im pomognemo u iznosu do 200.000 dinara za vantelesnu oplodnju.“

Na navode šefa Odborničke grupe Srpske radikalne stranke, Ivice Milankova, da je Turistička organizacija opštine Novi Bečej krajem godine isplatila svojim radnicima takozvanu „trinaestu platu“, predsednik opštine, Saša Maksimović, izjavio je da će ispitati taj slučaj i naglasio da je isplaćivanje „trinaeste plate“ mimo zakona i da odgovorno tvrdi da je Opštinska uprava nije podelila: „Zaista nemam informaciju da li je Turistička organizacija to uradila, ali ako jeste, biće kažnjeni. Sumnjam da je tako, jer bi se to videlo u njihovom izveštaju, ali proverićemo svakako navode koje je odbornik Milankov izneo. Po prvi put se desilo to da ni za 8. mart nismo mogli damama da damo neki poklon, ali takva je situacija i takvi su zakonski okviri. Odgovorno tvrdim da „trinaesta plata“ nije podeljena ni u Opštinskoj upravi, ni u komunlanim preduzećima, a što se tiče Turističke organizacije, zaista ću proveriti što pre da li je to istina.“

Odbornici Skupštine opštine Novi Bečej na 8. sednici usvojili su i nekoliko odluka koje se tiču zaštite životne sredine, kao i rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Novi Bečej, zahvaljujući kojem će Ivan Zec vršiti ovu dužnost još šest meseci.

 

cool Image

cool Image

cool Image

cool Image

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.