25.-27.avgust 2017.
25.-27.avgust 2017.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   

Izdvajamo  


   

Foto nedelje  

Sample image
   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   

Kursna lista  

   
   

Aktuelno

16.03.2017.

U SKLOPU REDOVNIH AKTIVNOSTI OPŠTINSKE UPRAVE U NOVOM BEČEJU ODRŽANA JOŠ JEDNA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

cool Image
Sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej, 30. po redu, održana je u četvrtak 16. marta u zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju.

 

Od bitnijih tačaka na dnevnom redu, izdvaja se donošenje rešenje o saglasnosti za davanje u zakup nepokretnosti u javnoj svojini korisnika Doma zdravlja Novi Bečej, koje neposredno ne služe izvršavanju nadležnosti ove ustanove, radi ostvarivanja prihoda. Naime, ovim rešenjem većnici su dali saglasnost Domu zdravlja u Novom Bečeju da putem neposredne pogodbe izda u zakup deo tavanskog, ali i dodatnog prostora u zgradi, kompaniji „Vip mobile d.o.o.“, za postavljanje telekomunikacione opreme.

cool Image

cool Image

„Na ovaj način pokušavamo da obezbedimo određeni novac za našu zdravstvenu ustanovu i da makar malo rasteretimo nagomilane probleme“, rekao je nakon sednice Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

cool Image

cool Image

Većnici su, između ostalog, doneli i rešenje o davanju saglasnosti na pravila manifestacije i odobravanje programa „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ koji će se ovo godine održati po jubilarni 25. put, od 25. do 26. maja. Prema rečima direktora Doma kulture opštine Novi Bečej, Novice Blažina, u pitanju je ambiciozan i svečan program kako i dolikuje jednom ovakvom jubileju, kao i kontinuiranom uspešnom bavljenju solo pesmom u čast Josifa Marinkovića: „Dobijamo pohvale od umetnika čiji su profesionalni počeci bili na „Obzorjima na Tisi“, koji su se nakon toga afirmisali i koji sada nastupaju širom Evrope i sveta, što smo uspeli da očuvamo ovo kulturno dešavanje koje u današnje vreme nije previše popularno. Istrajali smo, a Opštinsko veće je dalo saglasnost na naš plan i program. Moram da naglasim da smo maksimalno iskoristili prilike koje nam se pružaju u vidu apliciranja na konkurse Ministarstva kulture i javnog informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i kod Udruženja muzičkih autora Srbije - SOKOJ. Cilj je da što više rasteretimo budžet opštine Novi Bečej.“

cool Image

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.