23.-27.avgust 2018.
23.-27.avgust 2018.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Aktuelno

05.07.2018.

ODRŽANA 67. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

cool Image

Članovi Opštinskog veća opštine Novi Bečej su na 67. sednici doneli Odluku o pristupanju izradi grba, zastave i određivanju praznika opštine Novi Bečej, koja ova obeležja zvanično nema već niz godina. Izabrana Komisija od pet članova vršiće sprovođenje postupka izbora idejnog i likovnog rešenja grba i zastave, kao i utvrđivanja datuma koji bi bio praznik opštine, nakon čega će predlog biti podnet Skupštini opštine na usvajanje. Zadatak Komisije je da donese pravilnik o radu, raspiše javni konkurs za izbor idejnog i likovnog rešenja grba i zastave, sprovede javnu raspravu, izvrši izbor prijavljenih radova i izradi nacrt odluke.

 

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, kaže da je, obzirom na izmenu Zakona o lokalnoj samoupravi, ovo idealan trenutak da se donese ova odluka: „S obzirom da je opština u obavezi da promeni svoj Statut, sada je idealna prilika da utvrdi grb i zastavu opštine Novi Bečej, obzirom da smo do sada, moram priznati, zloupotrebljavali grb Mesne zajednice Novi Bečej. Dakle, nikada ga nismo zvanično usvojili i to je zvanično grb Mesne zajednice, jer opština nema svoj grb. Zato mislim da je vreme da ga donese. Naravno da bi trebalo uključiti što šitu javnost u sve to, kroz javne rasprave, društvene mreže, da bi građani zaista prihvatili taj grb i zastavu opštine koji će u narednom periodu biti predloženi. Verujem da ćemo iamti više predloga, pa će građani sigurno imati o čemu da raspravljaju. Takođe, bitna tačka koja je usvojena na sednici Opštinskog veća je i donošenje odluke o nagradama za đake generacije u iznosu od 20 hiljada dinara za svako dete. Imamo osmoro dece koja ove godine nose titulu đaka generacije koji će u ponedeljak na svečanom prijemu i nagrađeni na taj način.“

Na 67. sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej doneto je i Rešenje o utvrđivanju kulturnih programa Doma kulture opštine Novi Bečej koji će se finansirati iz sredstava budžeta opštine Novi Bečej za 2019. godinu, odnosno rešenja o imenovanju Organizacionog odbora 23. saziva likovne kolonije „Tiske akademije akvarela“ i o davanju saglasnosti na pravila i program ove manifestacije koja će se održati od 13. do 17. avgusta. Ovom prilikom članovi Opštinskog veća doneli su i rešenje o dopuni rešenja o imenovanju Organizacionog odbora manifestacije „Velikogospojinski dani“ za 2018. godinu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.