22.-27.avgust 2019.
22.-27.avgust 2019.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Aktuelno

09.01.2018.

POMOĆ ZA SLAĐANU STOJKOV IZ NOVOG MILOŠEVA 

cool Image


Poštovani sugrađani, mladoj devojci iz Novog Miloševa, Stojkov Slađani, zbog dijagnostifikovane leukemije, potrebni su davaoci krvi i trombocita. U razgovoru sa predstavnicima Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, rečno je da devojka za sada dobija odgovarajuću terapiju i svu moguću podršku, ali da se zbog toka lečenja, koji zavisi od upornosti ove opake bolesti mora predvideti dodatno obezbeđivanje potrebne krvi.


Radi uspešnog davanja trombocita potrebno je da davaoci prvo urade analize i pripreme, a zatim da, ukoliko se ispostavi da su kompatibilni, pristupe davanju trombocita. Uslovi koje davaoci krvi moraju da ispune da bi mogli dati trombocite:

1. da imaju 0+ krvnu grupu,

2. da budu zdravi i starosti između 18 i 60 godina,

3. da budu muškarci ili žene koje nisu rađale,

4. da imaju više od 65 kg telesne težine i 

5. poželjno je da budu davaoci koji su već do sada  davali krv Sutra (10.01.) u fiskulturnoj sali O.Š. "Miloje Čiplić" u periodu od 08:30 do 12:00h organizuje se redovna akcija davanja krvi, na kojoj će biti moguće da se prijave davaoci koji žele da daju krv za Slađanu, gde će biti pregledani, uzeće im se podaci i njihova krv će biti data na analizu u Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, nakon čega će od strane Zavoda biti kontaktirani, ukoliko su kompatibilni davaoci.  Nakon toga biće organizovan prevoz do Novog Sada, kako bi se krv, tačnije trombociti dali namenski za Slađanu.

Ukoliko neko od davalaca krvi nije u mogućnosti da se sutra pojavi radi uzimanja uzoraka krvi, a želi da pomogne u lečenju naše sugrađanke neka se javi Crvenom krstu Novi Bečej na telefone: 023/771-337 i 069/1774-531, ili dođe u naše prostorije u ulici Sonje Marinković 7 u Novom Bečeju (pored Nacionalne službe za zapošljavanje) u periodu od 07-15h, radi evidencije potencijalnih davalaca i njihovog upućivanja na potrebne analize i kasnije eventualno davanje krvi. Naše malo nekome može značiti mnogo.

Dajmo Slađani šansu da vodi veseo i aktivan život kao i pre ove dijagnoze!!

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.