23.-27.avgust 2018.
23.-27.avgust 2018.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Aktuelno

14.06.2019.

Jelena Jovanović: prioritet opštine Novi Bečej obrazovanje i stanovanje roma

cool Image


Na poziv Saše Maksimovića predsednika opštine Novi Bečej, pokrajinska poslanica Jelena Jovanović je obišla ovu opštinu kako bi uzela učešće na sastanku na kome se raspravljalo o položaju romske zajednice.Pored predsednika opštine, na sastanku koji je održan u zgradi lokalne samouprave, prisustvovali su direktor doma zdravlja Žarko Đorđević, koordinator za romska pitanja Renata Kamberović i zdravstvene medijatorke Ružica Dan i Mirjana Kiš. Tom prilikom predsednik Maksimović je predstavio aktivnosti koje se trenutno realizuju, a nakon toga je izneo plan i program uređenja romskih naselja i predložio mere i akrtivnosti koje će unaprediti integrativni proces romske zajednice u Novom Bečeju, pre svega u oblasti stanovanja.

Pokrajinska poslanica Jovanović je iskoristila priliku da se zahvali Maksimoviću, prvom čoveku opštine Novi Bečej, zato što se ova opština aktivno uključila u rešavanje najvećih problema romske zajednice i sistemski pokušava da utiče na poboljšanje položaja ove nacionalne manjine, pre svega u oblastima kao što su obrazovanje, stanovanje i zapošljavanje naglasivši i da opština aktivno učestvuje na konkursima pokrajinske vlade koji se tiču poboljšanja položaja romske zajednice. Jedan od tih konkursa je bio i uvođenje romskog kordinatora.
 
U opštini Novi Bečej uočen je veliki broj romskih porodica koje su povratnici po sporazumu o Readmisiji. Iz tog razloga je u Domu zdravlja angažovana još jedna zdravstvena medijatorka i na tome se Jovanovićeva posebno zahvalila ministarstvu zdravlja i lokalnoj samoupravi.

Nakon završenog sastanka sa predsednikom opštine, pokrajinska poslanica Jelene Jovanović bila je na sastanku u Domu zdravlja, kome je prisustvovao i Dragan Đorđević predstavnik ministarstva zdravlja zadužen za zdravstvene medijatorke. Na sastanku su medijatorke dobile nova zaduženja, kao i vremenski okvir za izveštavanje postignutih ciljeva i rezultata.

Nakon obilaska opštine Novi Bečej, pokrajinska poslanica Jelena Jovanović konstatovala je da je ova opština jedna od vodećih u ovom okrugu, po pitanju integracije romske zajednice. Ona je iskoristila priliku, na kraju svoje posete ovoj opštini, da se još jednom zahvali svim lokalnim institucijama zato što svakodnevno naporno rade kako bi poboljšali položaj Roma i kazala je da će se uvek odazvati njihovom pozivu i pomoći im u realizaciji nekih narednih aktivnosti.

PS Jelena je bila u utorak u Novom Beceju.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.