22.-27.avgust 2019.
22.-27.avgust 2019.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Aktuelno

17.07.2019.

NOVI TRAKTOR ZA SANACIJU ATARSKIH PUTEVA I ZIMSKU SLUŽBU

cool ImageDonošenjem Odluke o privremenom korišćenju prostora na površinama javne namene u Novom Bečeju za vreme trajanja manifestacije „Velikogospojinski dani - Gospojina 2019“ započela je 31. sednica Skupštine opštine Novi Bečej.


Odbornici su ovom prilikom doneli i Odluku o osnivanju Saveta za međunacionalne odnose opštine Novi Bečej koji će imati šest članova i činiće ga predstavnici zajednica Srba, Mađara i Roma. Uloga Saveta, između ostalog, jeste razmatranje pitanja ostvarivanja, zaštite i unapređenja nacionalne ravnopravnosti u opštini, naročito u oblastima kulture, obrazovanja, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma, odnosno promocija međusobnog razumevanja i dobrih odnosa među svim zajednicima koje žive u opštini. 

O najvažnijoj tački na dnevnom redu koja se ticala davanja salagnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JP „Komunalac“ za 2019. godinu, predsednik opštine, Saša Maksimović, kaže: „ „Komunalac“ planira izmenu svog finansijskog plana, odnosno podizanje kredita u dogovoru sa lokalnom samoupravom, tj. da budem iskren, sa mnom. To je način da prevaziđemo problem sa atarskim putevima. Dakle, opština Novi Bečej u svom budžetu ima predviđenih 5,5 miliona dinara za održavanje atarskih puteva, međutim, u nekom prethodnom periodu je to bilo problematično, kada se to poveri nekom privatniku moguće su razne malverzacije ili bar priča o njima, a ni posao nikad nije bio odrađen kako treba. Zato mislim da je najbolje da naše komunalno preduzeće kupi traktor veće konjaže, najpre zbog uređenja atarskih puteva, a sa druge strane to vozilo će moći da se koristi i za zimsku službu, čime će biti pojačan njen rad, odnosno biće mnogo efikasnija u zimskom periodu.“

Na ovaj način „Komunalac“ će pored postojećeg traktora i dva kamiona imati još jedan traktor, koji će biti značajno pojačanje mehanizaciji ovog javnog preduzeća.

Na 31. sednici SO Novi Bečej odbornici su doneli i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Novi Bečej tako da je umesto Marka Lungulova na ovu dužnost imenovan Trifun Stanković.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.