ВЕЧЕРАШЊИМ МУЗИЧКИМ ПРОГРАМОМ ЗАВРШАВА СЕ СЛАВА У НОВОМ МИЛОШЕВУ

Мештани Новог Милошева данас прослављају славу села, Светог Илију Громовника, а манифестација „Сеоска слава Свети Илија“ ушла је у свој трећи, завршни дан.

Овогодишња прослава сеоске славе почела је у суботу, 31. јула, такмичењем у кувању рибље чорбе „Златни котлић“, док је наредног дана, у недељу, одржана јубиларна 20. Штрудлијада. Иако ове године није оборен рекорд у дужини штрудле, мештане, али посетиоце манифестације то није спречило да уживају у овом сласном специјалитету, али и да се добро забаве уз фолколорне ансамбле „Бећарца“ и „Теодора Павловића“ и тамбуршку музику.

У овогодишњем такмичењу за најбољу штрудлу учествовало је седам такмичарки, а према традицији у оквиру програма Штудлијаде проглашене су три најбоље, уз доделу пехара и признања. Према оцени стручног жирија овогодишње треће место заузела је штрудла Слађане Ђорђијев из Новог Бечеја, док су друго и прво место освојиле чланице Удружења жена Иђош, Наталија Витас и Соња Липтаи, која каже да свака домаћица зна тајну добре штрудле. Победничка штрудла ове године била је са орасима.

Чланице Удружења жена Иђош на новомилошевачку славу долазе већ годинама, а своје рукотворине и друге ђаконије, међу којима је и пекмез од бундеве, посетиоцима овогодишње манифестацје представиле су у оквиру етно базара.

Другог дана манифестације, за добар провод у вечерњим часовима побрнуо се најпре наступ трибјут бенда „Бјело дугме“, а затим и Амадеус бенда.

Манифестацију „Сеоска слава Свети Илија“ у Новом Милошеву ове године организовали су МЗ Ново Милошево, општина Нови Бечеј и ТО општине Нови Бечеј.

Програм манифестације завршава се вечерашњим концертима Иване Павковић од 21:30 часа и Стефана Петрушића од 23:00 часа.





 

Read 2110 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…