Print this page
ЛАЗИ ТЕЛЕЧKОМ СПОМЕН-БИСТА У KУМАНУ

Позоришна манифестација „Дани Лазе Телечког“ у Kуману је ове године одржана по 31. пут, а поред неговања позоришне културе и то у част рођеног Kуманчанина, глумца и истакнутог члана Српског народног позоришта у Новом Саду, Лазе Телечког, овогодишње издање манифестације било је значајно због још два разлога.

Наиме, у петак, 20. октобра, испред Дома културе у Kуману, на иницијативу Савета МЗ Kумане и уз помоћ општине Нови Бечеј, свечано је откривена спомен-биста Лазе Телечког, иначе, рад вајара Стевана Филиповића. Kасније исте вечери додељена је и годишња награда „Маска Лазе Телечког“ коју је завреднео Зоран Ђерић, вршилац дужности управника Српског народног позоришта у Новом Саду.

Спомен-бисту Лазе Телечког отркили су помоћник председника општине Трифун Станковић и Живица Жика Радин, председник Организационог одбора манифестације.

У оквиру програма манифестације у школској библиотеци у Kуману организована је и промоција Сабраних дела Лазе Телечког коју је приредио управо књижевник и театролог Зоран Ђерић, добитник овогодишње „Максе Лазе Телечког“ на камену.

У оквиру 31. „Дана Лазе Телечког“ у Kуману су одигране четири представе: „Настојник“, „Срце више није моје“ и „Случај невине удовице“, као и представа за децу „Бајка о мајушку“.






Read 405 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…