ПОНОВО ПОЧЕЛА СА РАДОМ ДИЈАБЕТОЛОШKА ОРДИНАЦИЈА

Поводом Светског дана борбе против дијабетеса који се данас обележава, након дужег времена у Дому здравља Нови Бечеј поново је почела са радом дијабетолошка ординација посвећена управо пацијентима са шећерном болешћу.

У општини Нови Бечеј тренутно је око 1.300 пацијената са дијабетесом, од чега је њих 250 на инсулину. У питању је значајан број грађана општине којима се треба адекватно посветити, сматра директор Дома здравља у Новом Бечеју, др Бранко Свиленгаћин. Управо то је био основни разлог да се најпре опреми, а онда и поново организује рад дијабетолошке ординације.

О пацијентима са дијабетесом у оквиру дијабетолошке ординације у новобечејском Дому здравља бринуће специјалисткиња опште медицине, др Драгана Дујин Пецарски уз помоћ више сестре Марије Маринац.

Да је дијабетолошка ординација преко потребна, али и врло корисна, слажу се и сами пацијенти.

Тема овогодишњег Светског дана борбе против дијабетеса, који се 14. новембра обележава од 1991. године, гласи управо „Доступност лечења дијабетеса“.






Read 352 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…