Општина Нови Бечеј

Општина Нови Бечеј

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Под слоганом „Сачувајмо хуманост“ и ове године обележен је Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца, хуманитарне организације са седиштем у Женеви, коју је 1863. године основао швајцарски филантроп Анри Динан.

Традиционалним полагањем венаца на споменик Црвеноармејцима на Тиском кеју у Новом Бечеју облежен је 9. мај - Дан победе над фашизмом у Другом светском рату.

Од петка, 24. до недеље 26. маја, мештани и посетиоци моћи ће да уживају у разноврсном програму манифестације „Дани села Бочар 2024“ у поменутом насељеном месту.

Пијаца у Новом Милошеву данас је била у знаку деце и Ускрса, јер су по први пут из објекта „Јованка Добросављев - Мица“ ПУ „Пава Сударски“ одлучили да организују и одрже ускршњи вашар намењен не само деци и родитељима, већ и свим мештанима Новог Милошева.

Kроз програм организације „Дресс фор суццесс“ и континуирану кампању „Одело за пословни успех сваке жене“ корисницама Удружења Рома Нови Бечеј додељена је донација женских пословних одела.

Традиционални обичај паљења и прескакања ватре, уз кокање кокица, који се у највећој мери још задржао у појединим деловима Баната, такозвана Лазарица уочи обележавања Лазареве суботе, односно Врбице и ове године организован је испред Завичајног музеја „Главашева кућа“ у Новом Бечеју.

Страна 1 од 121

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…