Print this page
ОПШТИНСKО ВЕЋЕ: РЕБАЛАНС БУЏЕТА ОПШТИНЕ; ВИШЕ СТИПЕНДИЈА ЗА СТУДЕНТЕ

У згради општине Нови Бечеј данас је одржана 118. седница Општинског већа на чијем дневном реду се нашло укупно осамнаест тачака.

Једна од најзначајнијих за грађане општине Нови Бечеј била је тачка која се односила на утврђивање предлога Одлуке о ребалансу буџета општине за 2020. годину. До каквих измена је дошло и којих ставки буџета се тичу, објаснио нам је, након завршене седнице, председник општине, Саша Максимовић: „Kључ ребаланса буџета који сада радимо односи се на конкурс при Министарству привреде за одређена средства за индустријске зоне у Новом Бечеју и Новом Милошеву јер је изгледно да ћемо добити око 75 милиона динара. У једној се ради саобраћајница, а у другој зацевљење атмосферске канализације и јавна расвета. Kомплетан пројекат плаћа Министарство привреде, али пдв плаћа општина. То су средства која смо морали да обезбедимо. Такође, оно што је предвиђено јесте да у наредних месец дана постигнемо договор са добављачима лекова, односно повериоцима Дома здравља како бисмо одблокирали његово функционисање, али да општина преузме финансирање заједно са Владом Републике Србије. Чини ми се да ћемо добијати одређена средства кроз текућу буџетску резерву, део смо већ добили и прелазимо на тај коначни део отплате дугова Дома здравља.“

Чланови Општинског већа усвојили су данас и Решење о измени и допуни Решења о утврђивању висине стипендија и броја студената са пребивалиштем на територији општине Нови Бечеј који остварују право на стипендирање за школску 2019/2020. годину. Тиме је још једном одржано обећање да ће за све студенте који испуњавају услове бити обезбеђене стипендије.

У оквиру одржане седнице Општинског већа утврђени су и предлози Решења о разрешењу директорке Центра за социјлани рад општине Нови Бечеј, Весне Давидовић, али и Решења о именовању в.д. директора ове установе, за чију позицију је предложен правник Александар Фабијан.

Овом приликом донет је и Закључак о прихватању организације друге по реду слалом трке „Награда Новог Бечеја 2020“ која ће се одржати 4. априла у центру Новог Бечеја.

 





Read 1144 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…