Print this page
У ПРИПРЕМИ ПАКЕТ ОПШТИНСКИХ ЕКОНОМСКИХ МЕРА

Поред економских мера, које је Влада Републике Србије осмислила као подршку привредницима и грађанима Србије како би ублажила утицај епидемије корона вируса на економију наше државе, грађани општине Нови Бечеј могу очекивати и локалне економске мере, најавио је председник општине Саша Максимовић.

Наиме, уколико се са идејом сложе и одборници Скупштине општине по прекиду ванредног стања, биће припремљено неколико пакета економских мера које ће се односити на накнаде за коришћење простора на јавним површинама у пословне и друге сврхе, за заштиту и унапређење животне средине, за коришћење јавне површине за оглашавање која се односи на билборде, као и на таксе за истицање фирме и закуп објеката у својини општине Нови Бечеј.

Према Максимовићевим речима, привредници не могу бити ослобођени свих наведених такси за целу годину, јер се буџет општине у највећој мери пуни управо на овај начин, али може им омогућити да не морају да их плате за први квартал ове године. Додатно оптерећење на буџет општине ове године представљаће и преуизмање дуга Дома здравља Нови Бечеј, упозорава он.

Уколико се одборници сложе са овим пакетима економских мера, биће неопходно урадити и ребаланс буџета, други по реду ове године, истакао је Максимовић.

Read 1050 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…