Print this page
ОТПЛАТА НАЈВЕЋЕГ ДЕЛА ДУГА ДОМА ЗДРАВЉА ПОЧИЊЕ 30. ЈУНА

На данашњој, 37. седници, одборници СО општине Нови Бечеј усвојили су две важне одлуке о којима је било речи у претходном периоду.

Прва тачка тицала се фискалних мера општине Нови Бечеј намењених привредницима у циљу ублажавања економских последица насталих услед пандемије вируса КОВИД-19 које се односе на таксе за које ће бити извршено умањење од 100 посто у периоду од 1. априла до 30. јуна ове године.

Друга тачка односила се на сагласности на Споразум о регулисању међусобних односа компаније „PHOENIX Pharma d.o.o.“ из Београда и општине Нови Бечеј, а у вези са преузимањем отплате већинског дела дуга Дома здравља Нови Бечеј.

Укупан износ овог дуга је 156.477.420,15 динара. Према поменутом споразуму, општина Нови Бечеј у обавези је да исти исплати у оквиру 31 месечне рате од по 3.522.827,62 динара. Уколико динамика плаћања буде у потпуности испоштована, последња, 32. рата у износу од 46.339.764,03 динара неће бити потраживана од стране фирме „PHOENIX Pharma“.

Na 37. sednici SO Novi Bečej doneta je i Odluka o učešću opštine u finansiranju izgradnje objekta za pružanje usluge socijalne zaštite - dnevnog boravka za odrasla i starija lica u okviru Doma za odrasle „Sveti Vasiliji Ostroški - Čudotvorac“ u Novom Bečeju. Učešće opštine Novi Bečej odnosi se na davanje prava korišćenja nepokretnosti u javnoj svojini opštine, na adresi Maršala Tita 58 gde će se nalaziti pomenuti dnevni boravak.

Read 1035 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…