Print this page
СУПЕР ДРИВЕР - НОВА ТРKАЧKА ДИСЦИПЛИНА УСПЕШНО ОДВОЗАНА У НОВОМ БЕЧЕЈУ

Протеклог викенда, другу годину за редом, Нови Бечеј је био домаћин јединственог такмичења у нашој земљи - ауто трке у самом центру насељеног места.

У оквиру „Награде Новог Бечеја 2020“, за разлику од прошлогодишње ауто слалом трке, по први пут је вожена нова дисциплина, „Супер дривер“, која се може назвати и „брзим слаломом“, јер је најсличнија овој дисциплини уз веће просечне брзине.

Kао и на слалому, постоје капије, али су у случају „Супер дривер“-а уместо чуњева успорења направљена од гума. Прво такмичење у новој дисциплини је упркос краткотрајном невремену протекло без проблема, а организотор трке је био АСУ „Смарт“ из Београда.

Од 34 пријављена такмичара, трку у Новом Бечеју завршило је њих 28. Победу у генералном пласману однео је Небојша Петковић из Железника који се такмичио за АСУ „Рацинг Трибе“ у Застави Југо 55 хибрид. На другом месту се нашао Милош Стевановић са скоро 20 секунди заостатка за првопласираним, док је трећи био Предраг Милић, обојица у Хонди Сивик.

Поред победе у генералном пласману, Небојша Петковић је освојио и прво место у оквиру такмичења за јуниоре, док је био првопласирани и у класи 8, у којој се такмиче возила до 1.600 кубика.

Једина такмичарка у оквиру трке у Новом Бечеју била је Бјанка Острогонац из Футога у аутомобили Фијат Пунто која је и ове године заузела прво место у категорији дама, али и друго место у класи 5, у којој се такмиче возила преко 1.200 кубика.

У оквиру „Награде Новог Бечеја 2020“ такмичари су возили у укупно 8 класа, а такмичили су се серијски аутомобили у категорији спринт и у категорији тркачких аутомобила. Такмичење у Новом Бечеју се вози за шампионат Србије.

 





Read 1127 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…