Print this page
ПРЕДСТАВНИЦИ ЂАЧКИХ ПАРЛАМЕНАТА НА ТРАДИЦИОНАЛНОМ ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА

Традиционално, у оквиру Дечије недеље, за председнике и чланове Ђачких парламената у школама на територији општине Нови Бечеј организован је пријем у Свечаној сали у згради Општине.

Они су искористили прилику да са председником, Сашом Максимовићем и његовим помоћницима разговарају о актуелним проблемима ученика, али и да изнесу своје предлоге и сугестије везане за боље услове рада и боравка у образовним установама које похађају: „Решили смо да ни ове године, у оквиру Дечије недеље, не одложимо Ђачки парламент јер то не треба да буде оправдање политичарима да се не састану са децом. Наравно, трудили смо се да водимо рачуна о безбедности, дистанци и свему осталом. Оно што је већ устаљена пракса је да председник општине одговара на питања која ученици, али и наставници постављају, а која су углавном везана за инфраструктуру, мање-више и за сама насељена места, али и за улагања општине у школу. Мислим да је у претходнх 15-20 година, ако изузмемо улагања Републике, општина највише дала у претходне 4 године, рекао је председник општине, Саша Максимовић и додао да су овакви сусрети идеална прилика да се ученици ближе упознају са радом локалне самоуправе: „Покушавамо да приближимо Општину ђацима, односно, деци јер они јесу малолетни, у питању су ученици основних уз представнике Средње школе, како би схватили да Општина није њихов непријатељ, да је Општина нешто што је неопходно за њихов живот и што га уређује, а да они исто тако треба да уређују општину и саму локалну самоуправу. Дакле, то је једна симбиоза Општине и грађана, што је нешто што ћемо, надам се, показати и старијима којима је негде остало то да о Општини размишљају као о непријатељу, али мислим да ћемо децу успети да уведемо у онај прави демократски систем у ком и треба да буду.

Овогодишња Дечија недеља обележава се под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“ и траје од 5. до 11. октобра.

 

Read 1010 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…