Print this page
ОПШТИНА НА ГРАНИЦИ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ - ОД ДАНАС НОВЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ

На данашњој конференцији за медије, председник општине Нови Бечеј и командант Општинског штаба за ванредне ситуације, Саша Максимовић, изнео је актуелне информације о епидемиолошкој ситуацији у новобечејској општини и саопштио нове, посебне мере заштите за спречавање и сузбијање заразне болести КОВИД-19.

Ове мере, пре свега, односе се на скраћење радног времена угоститељских објеката, продавница и других малопродајних трговинских објеката, позоришта и биоскопа, изузев апотека, бензинских пумпи и оних објеката који врше доставу хране, на забрану окупљања, односно организовања манифестација и прослава, као и на одржавање јавних културно-уметничких програма у затвореном простору. О томе, али и осталим мерама Максимовић детаљније објашњава у свом обраћању. Овом приликом, он је, такође, још једном позвао суграђане да се придржавају прописаних мера зарад здравља свих.

У општини Нови Бечеј тренутно има 43 активна случаја заразе корона вирусом потврђених ПЦР тестом, док је још око 40 случаја регистрованих такозваним брзим тестом. Према Максимовићевим речима, у питању су званичне информације Завода за јавно здравље Зрењанин и Дома здравља Нови Бечеј, иако је, како каже, важно нагласити да је број оболелих у новобечејској општини сигурно већи, с обзиром да има доста оних који имају благе симптоме и у кућној су изолацији.

 

Read 1273 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…