Print this page
ВОЛОНТЕРИ ПОКАЗАЛИ СОЛИДАРНОСТ У ВРЕМЕ КОРОНЕ

Под овогодишњим слоганом "Кроз волонтирање заједно можемо све" недавно је обележен Светски дан волонтера. Овај дан, обележава се у свету 5. децембра, као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере са циљем окупљања људи добре воље који за свој рад не очекују материјалну надокнаду, сем моралних и друштвених сатисфакција, а помагање и посвећивање времена другима сматрају изразом људске хуманости, солидарности и узајамности, као и осећањем одговорности за своју заједницу.

Мeђу најистакнутијим волонтерима на територији општине налазе се активисти Црвеног крста Нови Бечеј који самостално, али и у сарадњи са другим организацијама, стоје на услузи грађанима и пружају несебичну помоћ у ситуацијама када је то потребно. Њихов допринос друштву у години пандемије корона вируса умногоме је олакшао снабдевање становништва набавком лекова и намирница, плаћањем рачуна и подизањем пензија током обиласка старијих суграђана. Како је раније потврђено, у Црвеном крсту у Новом Бечеју тренутно је евидентирано 67 волонтера, од којих су 57 волонтери Црвеног крста, а десеторо чланови Добровољног вартогасног друштва из Новог Милошева који су од увођења ванредног стања, остварили преко 1.500 сати волонтерског рада.

 

Read 1081 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…