Print this page
ОСВАНУЛА ЈЕЛКА У ЦЕНТРУ НОВОГ БЕЧЕЈА

На платоу испред Средње школе у Новом Бечеју јуче је постављена градска јелка, док ће традиционално окупљање малишана, посета Деда Мраза, као и организација Новогодишњег базара, због неповољне епидемиолошке ситуације, ове године изостати.

Уз подршку локалне самоуправе и Јавног предузећа „Комуналац“, пристигла јелка представља трајно решење осмишљено са циљем очувања животне средине и буђења еколошке свести, објаснио је директор Туристичке организације општине Нови Бечеј, Саша Дујин: Дошли смо до једног идејног решења да се то направи тако да се у будућности то користи најмање 10, 15 можда и више година, а онај део који се односио на њено кићење, а који су радила деца, нажалост је ове године због короне изостао. Ми смо имали идеју да купимо десетак мањих јелки са бусеном, да их ставимо у саксије, па да ту направимо нешто попут Дечијег села, уз кућицу за Деда Мраза и да те јелке, када прођу празници, засадимо. Временом би на тај начин направили можда и читав један парк или шумицу на неком месту које би било одређено за садњу.

Мање, природне јелке са бусеном биле би примереније дечијем узрасту, па самим тим и практичније за кићење, а уз то би, закључио је Дујин, представљале и допринос озелењавању и улепшавању града.

 

Read 1022 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…