Print this page
ПОСАЂЕНО 500 САДНИЦА ТОПОЛЕ У НОВОМ МИЛОШЕВУ

У Новом Милошеву организована је друштвено-одговорна акција садње око 500 садница мушког клона тополе на парцели од око 2 хектара површине која се налази у близини беодранског гробља. На овом пољопривредном земљишту некада се налазила шума, а новим садницима она ће бити обновљена, истакао је током акције Матија Ковач, посланик у Скупштини АП Војводине, који је и иницирао акцију.

Ово је само један у низу напора локалне самоправе у пошумљавању општинске територије, рекао је Ковач и додао да је акцију омогућила сарадња са Институтом за низијско шумарство и животну средину из Новог Сада где су прибављене саднице захваљујући донацијама неколико пољопривредних газдинстава из Новог Милошева.

Поред мештана, у овој еколошкој акцији учествовали су и ученици ОШ „Др Ђорђе Јоановић“ предвођени наставницом биологије, Видицом Штетин. Према њеним речима, овакве и сличне акције нису стране ђацима новомилошевачке школе.

Стручну подршку садњи топола у Новом Милошеву пружио је стручни сарадник у Институту за низијско шумарство и животну средину, Зоран Новчић, који је истакао изузетну важност пошумљавања и оваквих акција.

У акцији пошумљавања учествовали су и ловци Ловачког друштва „Лаза Пајић“, али и ватрогасци ДВД Ново Милошево који су осим у садњи помогли и у заливању садница.

 

Read 652 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…