Print this page
ДВОРАЦ ХЕРТЕЛЕНДИ У БОЧАРУ ОД ЈЕСЕНИ ДЕСТИНАЦИЈА НАЈМЛАЂИХ

Председник Владе Аутономне Покрајине Војводине, Игор Мировић и председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић обишли су данас потпуно реконструисани и дограђени дворац Хертеленди у Бочару који је и званично добио употребну дозволу.

Покрајинска влада и општина Нови Бечеј формираће заједничку установу која ће се бринути о комплексу, а своје обавезе преузеће од јесени. У овај својеврсни креативно-иновативни дечји центар намењен деци предшолског и раношколског узраста уложено је безмало 400 милиона динара, а предвиђен је за боравак деце из целе Србије. Смештајног капацитета од 120 лежаја и са 15 до 20 нових радних места, Хертеленди би требало да буде озбиљан покретач живота у Бочару, али и шире, сматра председник новобечејске општине Саша Максимовић.

Уз Игора Мировића, Бочар су овом приликом посетили и други чланови Покрајинске владе, али и други званичници, што јасно показује да је овај пројекат од изузетне важности на свим нивоима власти. Ипак, од највеће важности је деци из целе Србије, истакао је Мировић у свом обраћању.

Према његовим речима, у наредном периоду ће се још разговарати о самој форми организације установе која ће бавити одржавањем Хертелендија и садржајима намењеним најмлађима.

Мировић и Максимовић обишли су данас и нову фискултурну салу у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у чију изградњу је уложено 76 милиона динара, а која ће осим потреба ђака у школи, задовољити и потребе свих мештана Бочара, од организације спортских, забавних, али и културних догађаја.

 

Read 2169 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…