Print this page
И ОВЕ ГОДИНЕ НАГРАЂЕНИ НАЈУСПЕШНИЈИ УЧЕНИЦИ У ОПШТИНИ НОВИ БЕЧЕЈ

У свечаној сали Општине Нови Бечеј данас је организован традиционални пријем за ђаке генерације свих школа на територији општине који ће за уложен труд и постигнуте резултате бити награђени са 30.000 динара.

Најуспешније ученике, уз симболичне поклоне, поздравили су председник општине Саша Максимовић и његови сарадници, координаторка за јавне службе, Ивана Добожанов и помоћник председника, Трифун Станковић: “Мени, као некадашњем вуковцу, је изузетно драго да смо и ове године угостили најбоље основце и средњошколце из наше општине. Успели смо да подигнемо тај износ којим су они награђени за свој труд и рад са 20.000 на 30.000 динара. Дакле, то је њих седморо из 5 основних школа у општини и једног средњошколца. Драго ми је што сам део свега тога и надам се да ће Општина и даље подржавати своје најбоље ђаке. Мислим да је ово само нека потпора ка даљем усавршавању, а Општина ће морати доста да уради како би се ти млади касније вратили у Нови Бечеј и наставили да живе и да раде овде. Ово је почетни корак у свему томе.”

Да је ово додатна мотивација већ успешним ученицима, потврдио је и ђак генерације у Основној школи “Станчић Милан Уча” у Куману, Урош Живанов. Будући да се током осмогодишњег школовања, како каже, највише истицао у математици, своје школовање планира да настави у зрењанинској Електротехничкој школи “Никола Тесла”: “С обзиром да сам се трудио 8 година за то, лепо је кад добијемо неки поклон и када се види да тај труд није џабе. Наравно и није јер ја свакако знам колико вредим. Поручио бих и будућим генерацијама да свакако вреди и да ће сваки труд бити награђен на неки начин.”

Осим Уроша, награђени су још и Катарина Влашкалин и Балаж Киш из Основне школе “Милоје Чиплић”, Уна Чивчић из Основне школе “Јосиф Маринковић”, Леон Закић матурант Основне школе “др Ђорђе Јоановић” у Новом Милошеву, Тијана Дробац из Основне школе “Доситеј Обрадовић” у Бочару, као и матуранткиња Средње школе Нови Бечеј, Мила Милосављевић.

 

Read 2534 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…