Print this page
НА СЕДНИЦИ СО НОВИ БЕЧЕЈ УСВОЈЕН ДРУГИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА

На 10. седници Скупштине општине Нови Бечеј, одржаној данас, у згради Радничког универзитета, као најважнија тема истакла се прва тачка дневног реда која се односила на усвајање Предлога 2. ребаланса буџета општине за 2021. годину: „У овом тренутку створили су се услови да се одблокира буџет Општине.

Дакле, ово је изнуђени ребаланс буџета, изнудиле су га школе, а не ми и с обзиром да имају неплаћене рачуне за струју, грејање и тако даље, у моменту кад су ти рачуни стигли они нису имали позицију да буду у својим буџетима, већ су блокирали буџет Општине. Сада су се стекли услови да се буквално буџет Општине одблокира, али самим тим и школе и да решимо проблеме са грејањем, струјом и свим њиховим трошковима“, објаснио је Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј.

На седници се расправљало и о утврђивању цене боравка деце у Предшколској установи „Пава Сударски“ Нови Бечеј која ће на основу донетог Решења бити увећана за 15%: „Морам вас подсетити да цена није мењана од 2013. Године, дакле, пуних 8 година. Ја разумем муку и имали смо чак и другу тачку која се односила на издавање локацијских услуга која је опет ударац на грађане, то смо ,захваљујући одборничкој групи Спске напредне странке, прихватили, да се цена за грађанство не мења, али што се тиче предшколске установе, нажалост били смо принуђени, због одржавања и свега, да повећамо цене, међутим, није им одобрена цена колико су тражили. Еконномска цена је била негде око 20%, чак и нешто преко тога, а ово је значајно мање, у сваком случају. Јесте удар, разумем, али свесни сте и сами чињенице да цене иду горе и да нке ствари морају да се укалкулишу у ту цену.“, наводи Максимовић.

Између осталог, одборници су донели Одлуке о покретању поступка израде Плана развоја општине Нови Бечеј за период од 2022. – 2032. године, као и Одлуку о сталним манифестацијама од значаја где су, као 16. на листи, у ову категорију уврштене Ауто трке у оквиру такмичења „Супер Дривер KУП” - „Награда Новог Бечеја“.

 

Read 2493 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…