Print this page
ВЕЧЕРАШЊИМ МУЗИЧКИМ ПРОГРАМОМ ЗАВРШАВА СЕ СЛАВА У НОВОМ МИЛОШЕВУ

Мештани Новог Милошева данас прослављају славу села, Светог Илију Громовника, а манифестација „Сеоска слава Свети Илија“ ушла је у свој трећи, завршни дан.

Овогодишња прослава сеоске славе почела је у суботу, 31. јула, такмичењем у кувању рибље чорбе „Златни котлић“, док је наредног дана, у недељу, одржана јубиларна 20. Штрудлијада. Иако ове године није оборен рекорд у дужини штрудле, мештане, али посетиоце манифестације то није спречило да уживају у овом сласном специјалитету, али и да се добро забаве уз фолколорне ансамбле „Бећарца“ и „Теодора Павловића“ и тамбуршку музику.

У овогодишњем такмичењу за најбољу штрудлу учествовало је седам такмичарки, а према традицији у оквиру програма Штудлијаде проглашене су три најбоље, уз доделу пехара и признања. Према оцени стручног жирија овогодишње треће место заузела је штрудла Слађане Ђорђијев из Новог Бечеја, док су друго и прво место освојиле чланице Удружења жена Иђош, Наталија Витас и Соња Липтаи, која каже да свака домаћица зна тајну добре штрудле. Победничка штрудла ове године била је са орасима.

Чланице Удружења жена Иђош на новомилошевачку славу долазе већ годинама, а своје рукотворине и друге ђаконије, међу којима је и пекмез од бундеве, посетиоцима овогодишње манифестацје представиле су у оквиру етно базара.

Другог дана манифестације, за добар провод у вечерњим часовима побрнуо се најпре наступ трибјут бенда „Бјело дугме“, а затим и Амадеус бенда.

Манифестацију „Сеоска слава Свети Илија“ у Новом Милошеву ове године организовали су МЗ Ново Милошево, општина Нови Бечеј и ТО општине Нови Бечеј.

Програм манифестације завршава се вечерашњим концертима Иване Павковић од 21:30 часа и Стефана Петрушића од 23:00 часа.





 

Read 2101 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…