Print this page
СО НОВИ БЕЧЕЈ: КРЕАТИВНИ ЦЕНТАР „ХЕРТЕЛЕНДИ–БАЈИЋ“ УСКОРО СПРЕМАН ЗА ПОСЕТИОЦЕ

На 11. седници Скупштине општине Нови Бечеј у оквиру 1. тачке дневног реда донета је Одлука о заједничком оснивању Креативног центра „Хертеленди – Бајић“ Бочар од стране Аутономне покрајине Војводине и Општине Нови Бечеј.

Одлука је претходно једногласно усвојена и на седници Покрајинске владе која је за основно функционисање “Хертелендија” издвојила иницијална годишња средства у висини од непуних 50 милиона динара, потврдио је Матија Ковач, шеф одборничке групе „Александар Вучић – за нашу децу“.

Ковач додаје да само на нивоу Војводине има 50 предшколских установа уз 385 основних школа чији ће полазници управо бити корисници овог комплекса. За вршиоца дужности директора именован је Новица Блажин, досадашњи директор Дома културе у Новом Бечеју, пред којим је озбиљан задатак да у што краћем року оформи и региструје предузеће, наводи Ковач.

Поред ове, у оквиру 15 тачака дневног реда, донета су и Решења о давању сагласности на измене и допуне финансијских планова свих месних заједница, као и Дома културе, Народне библиотеке, Туристичке организације, Предшколске установе “Пава Сударски” и Спортско рекреативног центра “Јединство”. Донето је и Решење о утврђивању цене оброка који се припремају у Дому за одрасла и старија лица „Свети Василије Острошки Чудотворац“, као и Решење којим је, након истека мандата, за директора Туристичке организације поново именован Саша Дујин.

 

Read 2167 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…