Print this page
СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА НОВОГ БЕЧЕЈА 4. ОКТОБАР

Обележавање 4. октобра, дана ослобођења Новог Бечеја од нацистичких снага у Другом светском рату, ове године имало је посебан значај, јер је постављањем плоча са натписима и именима 26 руских војника који су погинули бранећи слободу, споменик Црвеноармејцима на Тиском кеју који је подигнут 1946. године враћен у првобитно стање од пре седам деценија.

Поред откривања натписа са именима страдалих војника, на споменик који је истовремено и њихова гробница, традиционално су положени венци, а посебна почаст одата је и пуштањем руске и српске химне.

Присутнима се, поред председника општине Нови Бечеј, Саше Максимовића, данас код споменика на Тиском кеју обратио и пуковник Владимир Биков, помоћник војног аташеа Руске амбасаде у Србији, један од заслужних за обнављање споменика Црвеноармејцима у Новом Бечеју и то на иницијативу новобечејског Друштва српско-руског пријатељства „Волошинов“.

Програм обележавања 4. октобра настављен је у холу Дома културе општине Нови Бечеј где је постављена изложба ратних фотографија које је брижљиво прикупило Друштво „Волошинов“, која ће наредних дана бити доступна за све заинтересоване у току радног времена Дома културе у Новом Бечеју.







Read 939 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…