Print this page
У НОВОМ МИЛОШЕВУ МНОШТВОМ АКТИВНОСТИ ОБЕЛЕЖИЛИ ДЕЧИЈУ НЕДЕЉУ

Прве недеље октобра широм Србије обележава се Дечија недеља, а као овогодишњи мото изабрани су стихови истакнутог дечијег писца, Љубивоја Ршумовића:

„Дете је дете, да га волите и разумете“. Бројним активностима, ова манифестација посвећена правима најмлађих исписаним у Kонвенцији Уједињених нација, обележена је и у Основној школи „др Ђорђе Јоановић“ у Новом Милошеву, навела је учитељица 3. разреда у овој образовној установи, Биљана Арсенов. Kако објашњава, за најмлађе ученике организовано је дружење са књигом у школској библиотеци, а за њихове годину дана старије другаре дечије игре које су потом овековечене на паноу.

Први дан за ученике овог узраста био је посвећен дечијим правима, док је уторак прошао у знаку омиљене играчке, махом друштвених игара, потврдила је учитељица 3. разреда, Мирјана Дујин. Заједно са ученицима 4. разреда, током протекле недеље, усавршили су и плесне кораке које су научили на „Супер кампу“.

И старији ученици успешно су урадили задатак и за ову прилику, поред других активности, припремили фото-репортажу о свом насељеном месту.

Ствари прикупљене у оквиру хуманитарне активности намењене су ученицима слабијег социо-економског статуса, истакла је учитељица Биљана Арсенов и додала да су учешће у Дечијим активностима узела и деца која похађају посебно одељење ове школе.

Вршилац дужности директора, Ђорђе Мирков, захвалио се овом приликом и похвалио рад ученика и запослених. Kако додаје, у њиховој школи цела година јесте једна велика Дечија недеља, док сама манифестација током 5 дана представља круну њиховог рада.






Read 1194 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…