Print this page
РАСПИСАНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ ЗА КОРИШЋЕЊЕ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА У ПОЉОПРИВРЕДИ

Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде расписала је неколико Јавних позива за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава за набавку нових трактора, механизације и опреме у 2022. години.

Јавни позив расписан је 24. јануара и траје до 23. фебруара, истакао је Милан Стојшин, помоћник председника општине задужен за пољопривреду.

Пројекат за конкурентну пољопривреду у 2022. години спроводи се по програму 10-40-50, при чему се 10% односи на сопствено учешће, 40% на кредит, док је повраћај средстава 50%, објаснио Стојшин. Он подсећа да је почело и подношење захтева за подстицаје у сточарству и то за тов јунади, јагњади, јаради и свиња, као и за подстицаје за краве за узгој телади за тов.

Када су у питању захтеви за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у набавку новог трактора, Управа за аграрна плаћања обавештава кориснике, да ће на основу Седмог и уједно последњег Јавног позива ИПАРД ИИ програма исте почети да прима од 17. фебруара 2022. године.

Више информација можете сазнати путем броја телефона Управе за аграрна плаћања 011/30-20-100.

 

Read 1384 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…