Print this page
ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ РАЗВОЈА БИЦИКЛИСТИЧКЕ РУТЕ “ЕУРОВЕЛО 11”

У организацији Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, у Свечаној Сали у згради Општине Нови Бечеј, одржана је презентација међународног пројекта “Заједнички развој прекограничне мреже бициклистичких стаза која има приступ природи”, а који се финансира из средстава Европске уније кроз ИНТЕРРЕГ-ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска –Србија.

Тема семинара била је промоција активности на развоју бициклистичке руте “ЕуроВело 11”, а око 30 учесника из релевантних институција испред локалне самоуправе поздравио је помоћник председника општине, Трифун Станковић.

Водећи партнер пројекта је Покрајински секретаријат за привреду и туризам, који уз, већ поменути секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, у реализацији овог пројекта сарађује још и са Акционарским друштвом за развој националне инфраструцтуре као прекограничним партнером у Мађарској. Главни задатак партнера у Србији јесте израда пројектно-техничке документације за изградњу бициклистичке стазе у дужини од око 14,8км, као и за постављање туристичке сигнализације целе деонице у Војводини.

Рута се протеже од Норвешке, преко Европе до Грчке у дужини од око 6000км, а кроз Војводину од граничног прелаза Хоргош-Реске, преко насељених места Хоргош, Кањижа, Сента, Ада, Бечеј, Нови Бечеј, Зрењанин, Перлез, Опово и даље ка Београду.

Реализација пројекта, чија укупна вредност буџета износи 353 735,70 евра, започета је 1. децембра 2020. године и трајаће 18 месеци.

 

Read 1074 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…