Print this page
МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ У РАЗГОВОРУ СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА У КУМАНУ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић, посетио је данас насељено место Кумане у општини Нови Бечеј где је на живинарској фарми у власништву породице Пајић разговарао са локалним пољопривредницима.

Министар Недимовић често је на терену и на тај начин је у непосредној комуникацији са пољопривредним произвођачима, на обострану корист и задовољство, сматра председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, који га је данас заједно са својим помоћницима дочекао у Куману.

Породица Пајић живинарством се бави већ 14 година, док фарма у Куману постоји последње две године и простире се на 3,2 хектара површине. Фарма поседује и силосе капацитета 200 тона за чување хране за пилиће са аутоматском вагом за дозирање исте, као и систем за аутоматско напајање, односно систем за аутоматско дозирање витамина, вакцина и антибиотика. Фарма је опремљена грејањем и хлађењем, а системом се управља путем софтвера.

Према речима власника пољопривредног газдинства, Арсена Пајића, он и његова породица редовно прате конкурсе из области пољопривреде на републичком и покрајинском нивоу.

Министар Недимовић, раније у току дана, посетио је и фирму „Биостар КД“ у Војводи Степи у општини Нова Црња, која се бави производњом коштуњавог воћа.

 

Read 1075 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…