Print this page
ПОЧЕЛО ОВОГОДИШЊЕ СКИДАЊЕ УСЕВА СА УЗУРПИРАНИХ ПАРЦЕЛА

Општина Нови Бечеј и ове године наставља праксу скидања усева на узурпираним парцелама пољопривредног земљишта у државној својини у катастарским општинама Нови Бечеј, Ново Милошево, Кумане и Бочар.

Према речима Милана Стојшина, помоћника председника општине Нови Бечеј задуженог за област пољопривреде, локална самоуправа ову праксу спроводи од 2016. године и из године у годину приметно је смањење узурпације пољопривредног земљишта. Како каже, тренутно је у току акција скидања усева на узурпираним парцелама под пшеницом и јечмом. Иако се још увек врши мапирање узурпираних парцела очекује се да ће ове године бити од 160 до 180 хектара бесправно засејаних усева, међу којима су пшеница, јечам, кукуруз и сунцокрет, истиче Стојшин.

Он је овом приликом апеловао на суграђане и да не пале стрништа.

Општина Нови Бечеј је и ове године одвојила средства за помоћ удружењима у области пољопривреде и руралног развоја у износу од милион и 100 хиљада динара.

 

Read 547 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…