Print this page
ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ „МАСКА ЛАЗЕ ТЕЛЕЧКОГ“ У ОБЛАСТИ ПОЗОРИШНЕ УМЕТНОСТИ

Од 20. до 23. октобра ове године у Куману су одржани јубиларни 30. „Дани Лазе Телечког“, позоришна манифестација која неуморно негује позоришну уметност у малој средини и чува сећање на рођеног Куманчанина, Лазу Телечког, великана српског глумишта и истакнутог члана Српског народног позоришта у Новом Саду.

Током четири дана манифестације куманачка публика је имала прилику да ужива у две представе за децу и у четири намењене одраслима. Последње вечери додељене су и две награде “Маска Лазе Телечког” и то најпре годишња награда у дрвету глумици Народног позоришта “Тоша Јовановић” у Зрењанину, Наташи Илин, а потом и на камену коју је због изванредне дугогодишње сарадње заслужило управо зрењанинско позориште, објаснио је овом приликом Живица Жика Радин, председник Организационог одбора манифестације.

Глумици Наташи Илин посебно задовољство, како каже, представља награда са именом Лазе Телечког коју су претходно завреднели многи великани домаће позоришне уметности.

Награду „Маска Лазе Телечког“ на камену у име зрењанинског Народног позоришта примио је Дејан Карлечик, директор ове установе.

 

Read 507 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…