Print this page
ОПШТИНСKА СМОТРА РЕЦИТАТОРА НА ЗАВИДНОМ НИВОУ

У Дому културе општине Нови Бечеј одржано је Општинско такмичење рецитатора, у организацији Народне библиотеке Нови Бечеј, у оквиру 55. смотре под називом „Песниче народа мог“.

У ревијалном делу представили су се полазници Предшколске установе „Пава Сударски“, а потом је уследио такмичарски део у ком је учешће узело 50 ученика распоређених у 3 узрасне групе. О даљем пласману одлуку је донео трочлани жири у саставу председнице Едит Зеребељи Тењи и чланова Золтана Рокуша и Елизабете Шијачић.

Жири нарочито истиче и значај одабира песме која, пре свега, треба бити прилагођена узрасту такмичара како би могао да је доживи и изнесе на прави начин.

Ове године, такмичили су се ученици основних школа „Милоје Чиплић“ и „Јосиф Маринковић“ из Новог Бечеја, Основне школе „др Ђорђе Јоановић“ из Новог Милошева и „Доситеј Обрадовић“ из Бочара, као и Средње школе Нови Бечеј.

Јована Мајински и Милица Бугарски представљаће Средњу школу Нови Бечеј на зонском такмичењу које ће се одржати 12. марта у Чоки. Kада је у питању средњи узраст, најуспешнији били су Сергеј Kонрад, Теодора Влаховић и Милана Баштованов из Новог Милошева, док су међу најмлађима пласман на такмичење у вишем рангу заслужили Алексеј Живановић, Александар Kрунић и Жомбор Ереш из Новог Бечеја.






Read 432 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…