Print this page
СЕДАМДЕСЕТ ГОДИНА ЗАЈЕДНИШТВА

Шта је све потребно да би једна брачна заједница опстала пуних 70 година знају Десимирка (92) и Милан Томашев (94) из Новог Бечеја који су 1. марта ове године прославили 7 деценија заједничког живота.

Како се присећају, видели су се три пута пре него што су одлучили да се венчају те давне 1953. године. На питање да ли су очекивали да ће њихов брак потрајати толико дуго, ови деведесетогодишњаци одговарају да никад нису размишљали превише о томе шта их чека, јер је најважније било живети у тренутку и борити се за пристојан живот њих и њихово двоје деце.

Деда Милан се први присетио свог упознавања са Десимирком након што је после одслуженог војног рока отишао у Зворник да ради, док се бака Десимирка кратко осврнула и на свој „рецепт“ за дуготрајан брак.

Брачни пар Томашев посетио је и председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, са својим сарадницима и уз торту честитао им на великом јубилеју.

 

Read 540 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…