Print this page
ПОВЕЋАН БРОЈ И ИЗНОС СТИПЕНДИЈА

Потписивање уговора са студентима са територије новобечејске општине за доделу стипендија за образовну 2022/2023. годину уприличено је данас у свечаној сали Општинске управе у Новом Бечеју, а према традицији присутнима се најпре обратио председник општине Саша Максимовић.

Он је као и ранијих година честитао добитницима стипендија и позвао их да се по завршетку студија врате у своја родна места, јер само тако, како каже, општина Нови Бечеј може да се развија. Такође, он је овом приликом истакао да је поносан на чињеницу да је ове школске године додељен већи број стипендија у односу на претходне године, али и да је њен износ повећан са 8 на 10 хиљада динара.

Студенти су се и ове године определили да им локална самоуправа све месечне стипендије исплати одједном. Иначе, стипендије општине Нови Бечеј додељују се за укупно девет месеци годишње, за периоде од јануара до јуна, односно од октобра до децембра.

Међу онима који су у овој години остварили право на стипендију општине Нови Бечеј су и Грлица Голушин, студенткиња 4. године Правног факултета у Новом Саду и Марко Недин, студент последње године Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду на смеру информационих технологија.

 

Read 523 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…