Print this page
НЕГОВАТИ KУЛТУРУ СЕЋАЊА, А НЕ KУЛТУРУ ЗАБОРАВА

Полагањем венаца на споменик Црвеноармејцима на Тиском кеју у Новом Бечеју данас је облежен 9. мај - Дан победе над фашизмом у Другом светском рату.

Венце су традиционално положили представници локалне самоуправе, Амбасаде Русије у Србији, Друштва српско-руског пријатељства „Волошинов“ и МЗ Нови Бечеј, а догађају су присуствовали и други грађани Новог Бечеја. Оно што се као константа понавља из године у годину јесте важност неговања културе сећања, а не културе заборава, сматра Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј.

Присутнима на Тиском кеју обратио се и Дмитриј Љитвинов, трећи секретар Амбасаде Русије у Србији.

Председник Друштва српско-руског пријатељства „Волошинов“ из Новог Бечеја, Жељко Перић, сматра да је 9. мај као датум од вишеструког значаја.

Након полагања венаца на споменик на Тиском кеју, венци су положени и на спомен-гробљу у Новом Бечеју, односно на споменик посвећен палим припадницима Народноослободилачке војске Југославије. Према речима др Милке Будаков, председнице Завичајног клуба Новобечејаца и Врањевчана чију су представници, такође, овом приликом положили венац, никада не смемо заборавити жртве које су пале за наше боље сутра.






Read 463 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…