Print this page
ПОЗИВ ГАЗДИНСТВИМА ДА АЖУРИРАЈУ ПОДАТKЕ О ЖИВОТИЊАМА

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије упутило је позив газдинствима да ажурирају податке о животињама.

Наиме, у складу са Законом о ветеринарству, сва газдинства на којима се налазе животиње, привремено или трајно, морају бити регистрована у Централној бази података Управе за ветерину.

При регистрацији, свако газдинство добија свој јединствени дванаестоцифрени идентификациони број, такозвани ХИД број. Под једним ХИД бројем воде се подаци о свим обележеним животињама на газдинству.

У случају да се животиње налазе на различитим местима газдинство може имати више ХИД-ова. Основни разлог за регистрацију газдинства је праћење кретања животиња, спречавање ширења заразних болести, као и регулисање промета и производње меса и млека.

У процесу увођења еАграра важно је истаћи да ће се приликом остваривања права на субвенције признавати стање које се води у званичној бази података Управе за ветерину, када су у питању животиње, те је исте потребно од стране власника проверити и ажурирати у сарадњи са ветеринарским станицама на тој територији.

Сходно наведеном, потребно је поред ХИД броја навести и број пољопривредног газдинства, те имати обележене и у Централној бази евидентиране животиње по основу којих се жели остварити право на субвенције, саопштили су из Министарства пољопривреде.






Read 933 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…