Print this page
СПОРТСKОМ УДРУЖЕЊУ „2. ОKТОБАР“ ДОНИРАНА СПОРТСKА ОПРЕМА

Спортско удружење „2. октобар“ из Kумана од свог оснивања бележи одличне резултате у кунг фу вушу спорту, што је још једном потврђено и на недавно одржаном избору најбољих спортиста општине Нови Бечеј на ком су награђени и чланови овог удружења.

Млади Стефан Барбул изабран је за најуспешнијег пионира општине у 2019. години, док је Милијана Медић, којој стручњаци предвиђају блиставу каријеру, награђена признањем за постигнуте резултате у протеклој години.

Успех који бележи ово спортско удружење утолико је веће када се зна да услови у којима тренирају нису на виском нивоу, а такво је и стање опреме коју такмичари користе на такмичењима у земљи и иностранству.

Локална самоуправа је зато у сарадњи са ЈП „Србијашуме“ недавно уручила потребну опрему Спортском удружењу „2. октобар“ у виду татамија, односно посебне подлоге за тренирање и такмичење и одговарајућих реквизита као што су кациге, рукавице и штитници. Опрему су уручили председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић и председник Надзорног одбора ЈП „Србијашуме“, Милош Срећковић.

Kада су такмичења у 2020. години у питању, Спортско удружење „2. октобар“ из Kумана припрема се за Светско првенство које ће бити одржано у Русији, али и за домаћа такмичења, као и за она која ће се одржати у околним земљама, као што су Босна и Херцеговина, Македонија, Мађарска. Ипак, као најважнију активност у наредној години, Синиша Медић, председник СУ „2. октобар“ најављује такмичење у кунг фу вушу спорту у Kуману које ће ово спортско удружење организовати по пети пут. Такмичење ће се одржати 4. априла, а очекује се да ће учествовати преко 150 такмичара.






Read 2522 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…