Print this page
УСПЕШНО ОДРЖАНА ОЛИМПИЈАДА У ДВА БЕЧЕЈА

Протеклог викенда општине Бечеј и Нови Бечеј угостиле су више од 2500 такмичара из 7 региона у оквиру 12. Спортске олимпијаде радника Војводине.

На самом отварању, након свечаног дефилеа учесника, олимпијску заставу унели су вишеструки учесници досадашњих Олимпијада, док је олимпијску бакљу понела представница домаћег кошаркашког тима и носилац највиших одличја, Мирјана Станковић.

Подизање заставе и паљење олимпијског пламена помогли су истакнути новобечејски спортисти, Златко Јовановић и Срђан Вокић, након чега су присутне поздравили <стронг>председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, председник Савеза спортова општине Бечеј, Дејан Каприш, потпредседник Олимпијског комитета за раднички спорт Војводине, Иштван Хуђи, као и Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину.

Атмосфером , али и високим оценама за организацију задовољан је и Ранко Јањић, председник припремног одбора општине Нови Бечеј за организацију 12. Спортске олимпијаде радника Војводине, као и председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, који је изразио жаљење што је новобечејској општини, у конкуренцији са општином Ада, измакла шанса да буде домаћин Олимпијаде и за 4 године.

Такмичења у 19 дисциплина одржавала су се током 3 дана на спортским теренима у Бечеју и Новом Бечеју, а окупила су такмичаре из 31 локалне самоуправе.

У ревијалном делу Олимпијаде, за учеснике и госте, на амфитеатру код Тисе, прве вечери, уз свечани ватромет, познате светске мелодије извео је зрењанински симфонијски оркестар, за љубитеље нешто жешћег звука у суботу је свирао Трибуте банд „Бјело дугме“ и један од најпопуларнијих југословенских рок група, „Рибља чорба“, док је у недељу увече група „Нервозни поштар“ својим наступом манифестацију привела крају. Истог дана, у поподневним часовима, доделом награда и уручењем заставе представницима општине Ада као наредном домаћину затворена је 12. Спортска олимпијада радника Војводине.


 

Read 1395 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…