22.-27.avgust 2019.
22.-27.avgust 2019.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Imovinsko pravno

OBAVEŠTENJE

Predsedniku Skupštine zgrade, kućnog saveta, stanarima zgrada

Stupanjem na snagu Zakona o stanovanju i održavanju zgrada dana 31.12.2016. godine, postojeće stambene zgrade postaju stambene zajednice koje su u obavezi da se upišu u registar stambenih zajednica koji vodi opštinska uprava Novi Bečej.

Stambenu zajednicu čine svi vlasnici posebnih delova stambene, odnosno stambeno-poslovne zgrade.

Obavezni organi stambene zajednice su: skupština i upravnik.

Stambena zajednica ima status pravnog lica, koji stiče trenutkom kada najmanje dva lica postanu vlasnici dva posebna dela – stana, poslovnog prostora.

U roku od 60 dana od dana sticanja svojstva pravnog lica stambena zajednica je obavezna da održi prvu sednicu skupštine na kojoj bira upravnika. Sednicu saziva lice koje je do donošenja ovog zakona vršilo dužnost predsednika skupštine stanara odnosno saveta zgrade, a u slučaju da takvo lice ne postoji, sednicu saziva bilo koji vlasnik posebnog dela zgrade.

Upravnik stambene zajednice ili lice lice koje ona ovlasti podnosi prijavu za upis stambene zajednice, upis ili promenu upravnika u roku od 15 dana od dana održavanja sednice skupštine, odnosno nastanka promene, koji se registruje i objavljuje u registru stambenih zajednica.

Upravnika stambene zajednice bira skupština stambene zajednice iz redova članova skupštine stambene zajednice na period od 4 godine, koji može biti ponovo biran.

Odlukom stambene zajednice, poslovi upravljanja stambenom zajednicom mogu biti povereni i profesionalnom upravniku zaključenjem ugovora između stambene zajednice i organizatora profesionalnog upravljanja, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze u skladu sa zakonom i utvrđuje naknada za poslove profesionalnog upravljanja.

U slučaju da stambena zajednica ne imenuje upravnika na jedan od napred opisanih načina gradska uprava uvodi prinudnu upravu i imenuje profesionalnog upravnika, koji obavlja sve poslove upravljanja stambenomzajednicom do momenta imenovanja upravnika od strane stambene zajednice.

Potrebna dokumentacija za registraciju stambenih zajednica se može preuzeti na sajtu opštine Novi Bečej, kao i u kancelariji broj 33. Za sve informacije možete se obratiti registratoru stambenih zajednica na broj telefona 023/772-320 lokal 115.


Odluka o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Novi Bečej (.doc)

Odluka o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika (.doc)

Obaveštenje o upisu u registar stambenih zajednica (.pdf)

Prijava - potrebna dokumentacija (.doc)

Obrazac prijave za registraciju - DODATAK  (.doc)

Zapisnik sa sednice i odluka o izboru upravnika stambene zajednice (.doc)

Obrazac prijave za ažuriranje Podataka - DODATAK (.doc)

 Obrazac za registraciju stambene zajednice (.doc)

 Republički geodetski zavod - Jedinstvena evidencija stambenih zajednica
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.