Print this page
ODRŽANA 5. SEDNICA SAVETA O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI U OKRUGU

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, Snežana Vučurević, održala je juče petu redovnu sednicu Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u proširenom sastavu u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u ovom upravnom okrugu,

radi sagledavanja rezultata poštovanja pooštrenih preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom COVID- 19 u prethodnom periodu.

Sednici su prisustovali gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, predsednik opštine Žitište, Mitar Vučurević, predsednik opštine Sečanj, Predrag Rađenović, predsednik opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, kao članovi Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, zatim, načelnik Policijske uprave Zrenjanin, Dragiša Vojnović, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, dr Zdravko Ždrale i direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin, Predrag Stankov.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, konstatovano je da je epidemiološka situacija na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga i dalje nestabilna sa tendencijom rasta broja zaraženih, ali se ukupna situacija drži pod kontrolom. Od početka praćenja „drugog pika“ prvog talasa epidemije korona virusa, na teritoriji okruga potvrđeno je 158 inficiranih osoba, hospitalizovano je 55 osoba, u samoizolaciji je 77 lica. Na prisustvo virusa testirano je 2.844 lica, a u toku je analiza još 27 uzoraka.

Iako je stanje relativno stabilno u odnosu na druge sredine u Vojvodini i Srbiji, sa sednice Saveta okruga je opet upućen apel građanima, posebno mlađoj populaciji, da se striktno pridržavaju preporuka i poštuju naredbe lokalnih samouprava koje su u prethodnom periodu donele pooštrene mere u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID- 19.

Bezbednosna situacija na području okruga je stabilna uz smanjenje broja krivičnih dela, osim slučajeva porodičnog nasilja koje je u porastu, ocena je načelnika Policijske uprave Zrenjanin.

U privrednim subjektima u okrugu epidemiološka situacija je takođe zadovoljavajuća,  striktno se poštuju zaštitne mere i nema zaraženih, osim sporadičnih slučajeva koji su odmah bili rešeni.

Sve lokalne samouprave sa područja Srednjobanatskog upravnog okruga su i ovog puta pokazale veliku odgovornost i spremnost u rešavanju problema u novonastaloj situaciji kao i visok stepen međusobne saradnje i pomoći, ocena je Saveta.

Na kraju sednice Savet okruga je konstatovao da nema potrebe za propisivanjem novih mera, osim da svi i dalje poštuju već uvedene mere i odgovorno se ponašaju.






Read 741 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…