Print this page
POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA FISKULTURNU SALU U BOČARU

Ono što su Bočarci, kako sami kažu, čekali bezmalo 40 godina, ovih dana postalo je realnost. Naime i zvanično je položen kamen temeljac u dvorištu OŠ „Dositej Obradović“ gde će se za devet meseci nalaziti fiskulturna sala koju meštani ovog naseljenog mesta novobečejske opštine nikada nisu imali.

Najveću radost zahvaljujući ovom značajnom projektu imaće, pre svega, učenici bočarske škole koji nastavu fizičkog vaspitanja imaju u praktično nemogućim uslovima, ali će ona biti i na korist svih meštana, izjavili su nakon simboličnog čina polaganja kamena temeljca predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i direktorka škole, Dragana Karanović.

Da bi se došlo do izgradnje fiskulturne sale u Bočaru opština Novi Bečej morala je prevazići mnoge izazove, od projektno-tehničke dokumentacije, koja nije postojala i saglasnosti Direkcije za imovinu i ukupno pet ministarstava s obzirom da se radi o izgradnji na površini koja je u vlasništvu Republike Srbije, do šest neuspelih javnih nabavki. Ipak, izgradnja sale će biti u roku, siguran je Nikola Jovanac, vlasnik firme „Šljunkara BMB“, jednog od izvođača radova.






Read 742 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…