Print this page
APV:ZA RAZVOJ LOVSTVA VOJVODINA IZDVOJILA 31,3 MILIONA DINARA

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je 90 ugovora korisnicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz pokrajinskog budžeta za razvoj lovstva u 2021. godini.

Ukupna vrednost investicije je 31,3 miliona dinara, od čega je 25,5 miliona obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivedu, vodoprivredu i šumarstvo, preko Budžetskog fonda za razvoj lovstva, dok su sami korisnici investirali 5,8 miliona dinara.

Sekretar Božić je kazao da su podržani projekti lovačkih udruženja i korisnika lovišta, kao što su nabavka terenskih vozila, spektiva, opreme za noćno osmartanje i za video-nadzor. Sa dva miliona dinara finansirane su i aktivnosti Lovačkog saveza Vojvodine i to istraživanje realnog prirasta zeca i utvrđivanje štete u saobraćaju nastale od divljači.

Božić je još dodao da Pokrajinska vlada u kontinuitetu podstiče razvoj lovstva, koje čini bitan deo ukupnog ekonomskog razvoja naše zemlje. On je dodao da su sve sugestije i predlozi lovačkih udruženja dobrodošli, kako bi naredni programi i konkursi u ovoj oblasti bili još efikasniji.

 

Read 574 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…