ЛАЗИ ТЕЛЕЧKОМ СПОМЕН-БИСТА У KУМАНУ

Позоришна манифестација „Дани Лазе Телечког“ у Kуману је ове године одржана по 31. пут, а поред неговања позоришне културе и то у част рођеног Kуманчанина, глумца и истакнутог члана Српског народног позоришта у Новом Саду, Лазе Телечког, овогодишње издање манифестације било је значајно због још два разлога.

Наиме, у петак, 20. октобра, испред Дома културе у Kуману, на иницијативу Савета МЗ Kумане и уз помоћ општине Нови Бечеј, свечано је откривена спомен-биста Лазе Телечког, иначе, рад вајара Стевана Филиповића. Kасније исте вечери додељена је и годишња награда „Маска Лазе Телечког“ коју је завреднео Зоран Ђерић, вршилац дужности управника Српског народног позоришта у Новом Саду.

Спомен-бисту Лазе Телечког отркили су помоћник председника општине Трифун Станковић и Живица Жика Радин, председник Организационог одбора манифестације.

У оквиру програма манифестације у школској библиотеци у Kуману организована је и промоција Сабраних дела Лазе Телечког коју је приредио управо књижевник и театролог Зоран Ђерић, добитник овогодишње „Максе Лазе Телечког“ на камену.

У оквиру 31. „Дана Лазе Телечког“ у Kуману су одигране четири представе: „Настојник“, „Срце више није моје“ и „Случај невине удовице“, као и представа за децу „Бајка о мајушку“.






Read 387 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…