Print this page
МАЛИШАНИ У KУМАНУ ДАРОВАНИ НА СВЕТОГ САВУ

Растко Немањић или Свети Сава, како га већина нас најбоље зна, племић владарске породице Немањића, утицајни дипломата, први архиепископ аутокефалне Српске православне цркве, законодавац, књижевник и ходочасник, али пре свега,  утемељивач српске цркве, државе и школства, починуо је на данашњи дан 1236. године.

Свети Сава задужио је српски народ у многим областима, па се 27. јануар с правом слави у црквама и школама, литургијама, приредбама и светосавским академијама, баловима. Тако је било и данас у Kуману, где су традиционално, након службе у Цркви Светог архангела рецитацијама и песмама наступили најмлађи мештани овог насељеног места, након чега су им, према пракси, уручени и поклон-пакетићи које је обезбедила МЗ Kумане.

Опширније у видео прилогу!

Свети Сава пригодним приредбама обележава се данас у свим школама новбечејске општине, док ће вечерас од 19 часова у Дому културе општине Нови Бечеј бити одржана и хуманитарна Светосавска академија у чијем програму ће учестовати ученици основних школа „Јосиф Маринковић“ и „Милоје Чиплић“.






Read 992 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…