Print this page
РАДОВИ НА ПРУЗИ KУМАНЕ - НОВО МИЛОШЕВО УЛАЗЕ У ЗАВРШНИЦУ

Реконструкција пруге између Kумана и Новог Милошева на деоници Зрењанин - Kикинда коју су Железнице Србије започеле прошлог лета полако улази у своју завршницу.

Радови на 136 година старој прузи која није реконструисана у последњих шест деценија обухватају полагање комплетног горњег слоја, нових прагова и шина у дужини од 28,5 километара. Инвесетиција је вредна 11,36 милиона евра, односно око милијарду и 340 милиона динара и представља велики значај за грађане општине Нови Бечеј јер ће превоз возом у наредном периоду бити много ефикаснији, истиче председник општине, Саша Максимовић: „Оно што је битно да грађани знају јесте да се ова инвестиција не ради из кредита, већ из средстава „Инфраструктуре железнице Србије“ дакле, радове спроводе држава и Железнице Србије из својих средстава. Нажалост имали смо ситуацију да смо пре сада скоро већ две године имали искакање теретне композиције из шина. Била је то једна поприлично опасна ситуација, али на срећу, нико није био повређен и сем материјалне штете није било друге. Но, то је дало знак „Инфраструктури железнице Србије“ да је коначно време после више од 130 година да се ова пруга замени.“

За радове на реконструкцији пруге између Kумана и Новог Милошева ангажовано је 30 радника и 12 радних машина, а реконструкција се врши у оквиру трогодишњег програма обнове регионалних пруга у Србији која је започета 2018. године.

Према последњој званичној информацији „Србија воза“ путнички железнички саобраћај на релацији Зрењанин - Kикинда неће саобраћати до 31. јануара, а уместо њега организован је аутобуски превоз.

 





Read 1105 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…