Print this page
ТЕЛЕФОНСKА ЛИНИЈА 19833 ПОНОВО ОТВОРЕНА ЗА ПСИХОТЕРАПИЈСKУ ПОДРШKУ

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије, Татјана Матић, саопштила је јуче да је то министарство поново уступило телефонску линију 19833 Савезу друштава психотерапеута Србије, како би грађани могли да добију бесплатну психотерапијску помоћ током пандемије корона вируса.

Матић је истакла да ће на линији Националног контакт центра за безбедност деце на интернету свакога дана, од 15 до 21 часа, волонтери Савеза пружати подршку свим грађанима који имају психолошке тегобе услед пандемијске кризе.

Она је објаснила да ће Центар наставити са својим редовним активностима на истом броју телефона са циљем пружања савета за јачање безбедности деце на интернету и пријема пријава угрожавања деце онлајн.

Грађани ће, како је навела, имати техничку могућност избора опције за разговор са едукаторима Центра или са психотерапеутима.

Према њеним речима, током ванредног стања, у априлу и мају, грађанима је такође било омогућено да на овај начин добију подршку, будући да је несумњиво да пандемија узрокује тескобу и друге психолошке проблеме код људи.






Read 885 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…