Print this page
ОМОГУЋЕНО АУТОМАТСKО ОБАВЕШТАВАЊЕ ГРАЂАНА О ЗАВРШЕНОМ РЕЗУЛТАТУ ПЦР ТЕСТА

Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије саопштила је да је унапредила бесплатно аутоматско обавештење грађана о завршеном резултату ПЦР теста путем СМС поруке или имејла.

Поред раније услуге пријаве за нотификацију на порталу еУправа, сада је омогућено да пацијент приликом самог тестирања остави контакт телефон или имејл у здравственој институцији, након чега ће обавештење да је тест готов стићи аутоматски.

Овај сервис ће и даље слати обавештење искључиво о томе да је резултат ПЦР теста готов, а резултате теста грађани ће и даље моћи да погледају на порталу e-zdravlje.gov.rs, рекао је директор Kанцеларије, Михаило Јовановић.

Он је подсетио на то да нема потребе да грађани одлазе у здравствене институције и да се излажу и најмањем ризику, већ ће сервис аутоматски функционисати и обавештавати грађане 24 сата дневно.

За оне који забораве да оставе своје контакт податке приликом тестирања и даље је доступна услуга пријаве за нотификацију на порталу еУправа, наводи се у саопштењу.






Read 1120 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…