Print this page
У ТОКУ УРЕЂЕЊЕ ЦВЕТНИХ ПОВРШИНА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ

На територији општине Нови Бечеј у току је јесење уређење цветних површина које спроводи Јавно предузеће „Комуналац“, потврдила је пејзажни архитекта, Софија Блажин која истиче да је сво цвеће које ће у наредном периоду улепшавати новобечејску општину, узгајано у самом „Комуналцу“.

У питању је око 30.000 биљака, од чега је 18.000 посађено у Новом Бечеју, док је преостала количина распоређена по насељеним местима: „Полако се приближавамо крају садње цвећа, виола је двогодишње цвеће које може да презими на отвореном и најлепше је негде у јануару, фебруару, у марту ако нема зиме, тада почиње да цвета, тако да нам је то цвеће за ову годину. Исто тако нисмо завршили уређење града, имамо у плану да поставимо још четрдесетак канти за отпатке у главној улици, дакле, у Жарка Зрењанина и Маршала Тита до семафора и поред школе. У питању су канте за отпатке које су у том неком барокном стилу, као и неколико клупи за седење“, наводи Софија Блажин, пејзажни архитекта.

Клупе су обезбеђене у сарадњи са Месном заједницом Нови Бечеј, док ће на Тиском кеју, на 6 локација бити постављене и канте за прикупљање и одлагање измета кућних љубимаца, најавила је Блажинова: „Значи то је нешто ново, зелене су канте, вероватно ће имати на себи и кесице, тако да ће власници кућних љубимаца моћи за њима да покупе и да одложе то у канте за отпатке.“

Она додаје да поставка поменутих канти има за циљ подстицање одговорног власништва и повећања степена хигијене на улицама и зеленим површинама.

 

Read 1160 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…