Print this page
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОДРЖАНА ПОД РИГОРОЗНИМ МЕРАМА

На 3. седници Скупштине општине Нови Бечеј, која је у складу са препорученим мерама данас одржана у позоришној сали Дома културе општине Нови Бечеј, пред одборницима се нашло 36 тачака дневног реда, од којих је прва била усвајање Извештаја о приходима и расходима буџета општине за период од 1. јануара до 30. септембра текуће године.

Председник Скупштине општине Нови Бечеј, Милован Баштованов, оценио је буџет као стабилан упркос смањењу прихода током године узрокованих ванредном здравственом ситуацијом у земљи и општини: „Уз све оно што нас је снашло, не нас, већ цео свет практично, за сад не можемо да се жалимо. Нисмо у врху, али нисмо, вероватно, ни најлошији, односно, функционишемо и даље што може и да се види. Ја бих се овом приликом захвалио одборницима на сарадњи. Једна од варијанти је да се пређе и на онлајн одржавање седница, што прво тражи додатну обуку свих одборника, а и жива реч јешто друго. Није исто када неко гласа телефонски или када неко на лицу места може да пита и да одмах и добије одговор. Ви сте могли да видите да смо предузели све оно што је до нас, да су одборници максимално савесни и свесни и на томе им се захваљујем још једном.”

На поменутој седници донета је Одлука о одређивању зона и најопремљеније зоне за утврђивање пореза на имовину, а утврђена је и просечна цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину на територији општине Нови Бечеј. Такође, одборници су усвојили и преостале тачке дневног реда које су се, између осталог, односиле и на разрешење досадашњих и именовање нових чланова Управних и Надзорних одбора више јавних институција, међу којима су основне и Средња школа са територије општине, Центар за социјални рад, Дом културе, Народна библиотека и Туристичка организација општине Нови Бечеј, као и Спортско рекреативни центар „Јединство“.

 

Read 1164 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…